Hvad er forskellen på fysisk og kemisk eksfoliering? Hvad er bedst?

Hvad er forskellen på fysisk og kemisk eksfoliering? Hvad er bedst?

Eksfoliering hjælper nemlig med at fjerne alle de døde hudceller samt rense porerne, så huden bliver efterladt ren og glat – og mere modtagelig for at absorbere andre hudplejeprodukter.

 

 Nøglen til renere, glattere og glødende hud 

I dag findes der både kemisk og fysisk eksfoliering. Begge udfører teknisk set det samme arbejde – nemlig at fjerne døde hudceller, dog på hver sin måde. 

 

Fysisk eksfoliering

Fysisk eksfoliering er f.eks. vores Exfoliating Face Scrub, som indeholder naturlige ingredienser bl.a. kokosnøddeskaller, hvilket arbejder på hudens overflade og fjerner skånsomt døde hudceller i hudens øverste lag, så man får en øjeblikkelig babyblød og glat hud.

Fysisk eksfoliering har ofte et dårligt ry for at være hård for huden, men det er forkert! Det handler nemlig altid om indhold af produktet og hvordan du anvender det. Hvis du er for grov med din eksfoliering/skrubning eller f.eks. vælger et produkt der indeholder f.eks. for store korn, kan det i stedet ridse og skade huden. Men hvis du vælger en blid og skånsom eksfoliering produkt, samt anvender den forsigtig i cirkelbevægelser, vil det blot efterlade huden dejlig blød og glat.

Dog skal du stadig passe på med at anvende den for meget, det kan nemlig også irritere huden, selvom det er en blid og skånsom eksfoliering produkt. Vi anbefaler at eksfoliere huden 1-2 gange om ugen ☺️

 

Kemisk eksfoliering

Kemisk eksfoliering indeholder derimod ikke små korn, men aktive ingredienser, som opløser de yderste hudceller samt hjælper huden til at regenerere og forny sig selv. Kemisk eksfoliering er f.eks. i Anti-Aging Lifting Serum. 

Kemisk eksfoliering giver ikke det mest øjeblikkelige resultat som den fysiske eksfoliering, men derimod tænger den dybere ind i huden, og opløser de døde hudceller samtidig udglatter huden og mindsker arene.

Når vi taler om aktive ingredienser, er der i dette tilfælde snak om AHA og BHA.

AHA – alfa hydroxy acid, også kaldt frugtsyre, går ind og behandler hudproblemer på de øverste lag af huden, såsom solskader, ujævn struktur og pigmentering.

BHA – beta hydroxy acid, også kaldt salicylsyre, trænger ned i porerne og giver en mere dybdegående peeling samt behandling. Idet at BHA har en antiinflammatorisk og antibakteriel virkning, er den perfekt egnet til dig der døjer med acne, fedtet- og uren hud.  

 

Det er en fordel at anvende en kombination af både fysisk og kemisk eksfoliering i din daglige hudpleje rutine! 

Fortsæt med at læse

Hemmeligheden bag smuk hud – Vitamin B3

Hemmeligheden bag smuk hud – Vitamin B3

Hvad er egentlig forskellen på vores Eyelash Growth Serum og Eye Zone Conditioner Serum?

Hvad er egentlig forskellen på vores Eyelash Growth Serum og Eye Zone Conditioner Serum?

Se yngre ud med Matrixyl 3000

Se yngre ud med Matrixyl 3000