Guide: Sådan undgår du tør hud i dit ansigt

Guide: Sådan undgår du tør hud i dit ansigt

Guide: Sådan undgår du tør hud i dit ansigt

Nogle mennesker er mere tilbøjelige end andre til at have problemer med tør hud i deres ansigt. Men det er faktisk ret let at gøre noget ved. I hvert fald er der mange faktorer, som udløser problemer med tør hud i ansigtet. Problemer, som du sagtens kan gøre noget ved. Hertil har du naturligvis mulighed for at købe nogle bestemte hudplejeprodukter, som er med til at mindske at huden i dit ansigt bliver tør igen.

En naturligt sund hud udskiller en form for olie, der er med til at holde huden fugtig og beskytte hudens celler mod uhensigtsmæssige infektioner. Når huden udskiller lidt for meget olie, kan der opstå bumser i ansigtet – men udskiller den for lidt, resulterer det ofte i tør hud i dit ansigt. Tør hud i dit ansigt kan skabe irritationsmomenter såsom kløe og få din hud til at fremstå lettere rød, flaget og irriteret. Nogle af de ting, som kan være med til at du får tør hud i dit ansigt er for eksempel tør løft, brug af parfumerede sæber eller andre hygiejneprodukter, at vaske dig lidt for meget, ubalance i din huds pH-værdi, rygning og for meget direkte sollys. 

Men som sagt findes der en del hjælp at hente, hvis du døjer med tør hud i ansigtet. De bedste metoder afhænger dog fuldstændig af din hudtype og tørhedsgraden. Men her er nogle generelle tips, som du kan prøve dig frem med, hvis du vil arbejde på at mindske forekomsten af tør hud i dit ansigt:


1: Sørg for at tilføre din hud den nødvendige fugt hver dag. Smør fx dit ansigt ind i fugtighedscreme, inden du går i seng om aftenen, og vask det af igen med en nænsom ansigtsrens, når du vågner om morgenen.

Se fx vores serum til huden, der går ind og tilfører fugt der, hvor din hud har allermest brug for det. Eller brug vores skintonic til at tilføre et ekstra skud fugt

2: Det er vigtigt, at produktet, som du bruger til at rense din hud med, er temmelig nænsomt, da det ellers kan irritere din hud og gøre huden i dit ansigt tør. Sørg for at brug en ansigtsrens uden parfume.

Se fx vores ansigtsrens, der er fri for parabener og parfume og vegansk certificeret. Du kan også fjerne din øjenmakeup med vores blide Oil-Free Makeup Remover.

3: Fjern den tørre hud i dit ansigt gennem en nænsom eksfoliering. En peeling fjerner for eksempel den tørre og flagede hud og baner vejen for en ny og sundere hud i dit ansigt, som ikke er tør. Er din hud mere sart, kan kemisk eksfoliering være vejen frem med vitamin C, som du bl.a. finder i vores anti-age produkter.

Se fx vores peeling scrub, som du kan brug til at fjerne de uønskede hudceller i dit ansigt.

Fortsæt med at læse

Vælg det bedste serum til din hud, dine øjenvipper og dine øjenbryn

Vælg det bedste serum til din hud, dine øjenvipper og dine øjenbryn

Bekæmp din rosacea og rødme med B3-vitamin

Bekæmp din rosacea og rødme med B3-vitamin

Hvad gør E-vitamin for huden?

Hvad gør E-vitamin for huden?