Anti-Age

Hvad er forskellen på fysisk og kemisk eksfoliering? Hvad er bedst?

Hvad er forskellen på fysisk og kemisk eksfoliering? Hvad er bedst?

Eksfoliering hjælper med at fjerne alle de døde hudceller samt rense porerne, så huden bliver efterladt ren og glat – og samtidig mere modtagelig for at absorbere andre hudplejeprodukter.

 Nøglen til renere, glattere og glødende hud 

I dag findes der både kemisk og fysisk eksfoliering. Begge udfører teknisk set det samme arbejde – nemlig at fjerne døde hudceller, dog på hver sin måde.  

Fysisk eksfoliering

Fysisk eksfoliering er f.eks. vores Exfoliating Face Scrub, som indeholder naturlige ingredienser bl.a. kokosnøddeskaller, hvilket arbejder på hudens overflade og fjerner skånsomt døde hudceller i hudens øverste lag, så man får en øjeblikkelig babyblød og glat hud.

Fysisk eksfoliering har ofte et ry for at være hård for huden, men det er forkert! Hvis du er for grov med din eksfoliering/skrubning eller f.eks. vælger et produkt der indeholder for store korn, kan det i stedet ridse og skade huden. Men hvis du modsat vælger en blid og skånsom eksfoliering, samt anvender den forsigtig i cirkelbevægelser, vil det blot efterlade huden blød og glat.

Dog skal du stadig passe på med at anvende eksfoliering for meget, det kan nemlig også irritere huden, selvom det er et blidt og skånsomt produkt. Vi anbefaler at eksfoliere huden 1-2 gange om ugen. 

Kemisk eksfoliering

Kemisk eksfoliering indeholder derimod ikke små korn, men aktive ingredienser, som opløser de yderste hudceller samt hjælper huden til at regenerere og forny sig. Kemisk eksfoliering findes f.eks. i Anti-Aging Lifting Serum. 

Kemisk eksfoliering giver ikke et øjeblikkeligt resultat modsat den fysiske eksfoliering, men trænger derimod dybere ind i huden, og opløser de døde hudceller samtidig med at den udglatter huden.

Når vi taler om aktive ingredienser, er der i dette tilfælde snak om AHA og BHA.

AHA – alfa hydroxy acid, også kaldt frugtsyre, går ind og behandler hudproblemer på de øverste lag af huden, såsom solskader, ujævn struktur og pigmentering.

BHA – beta hydroxy acid, også kaldt salicylsyre, trænger ned i porerne og giver en mere dybdegående peeling samt behandling. Idet at BHA har en antiinflammatorisk og antibakteriel virkning, er den perfekt egnet til dig der døjer med akne, fedtet- og uren hud.

Det er en fordel at anvende en kombination af både fysisk og kemisk eksfoliering i din daglige hudpleje rutine.