forside

Hvorfor skal du bruge en ansigtssolcreme?

Hvorfor skal du bruge en ansigtssolcreme?

Hvorfor skal du bruge en solcreme til ansigtet? 

Helt kort – en god solcreme til ansigtet er den bedste rynkecreme, man kan købe. Fra 30-årsalderen begynder huden at ældes, og vil du gerne undgå tidlig aldring af huden, pigmentforandringer og læderhud, så er solcremen din bedste ven. Derfor er en god solcreme til ansigtet en af de bedste investeringer i ens hud, man kan lave.

Så ønsker du at beskytte din hud på den bedst mulige måde mod for tidlige rynker og pigmentforandringer, vil vi anbefale dig at læse med her! 

 


 
Moisturizing Day Cream SPF30
270 kr.


Moisturizing Day Cream SPF50
280 kr.

 

Hvornår skal man bruge solcreme til ansigtet?

I Danmark er det ikke nødvendigt at bruge solcreme hele året – med få undtagelser. Man kan bruge den nemme fingerregel, at når UV-indekset kommer over 3, skal man have gang i sin ansigtssolcreme.

Det vil oftest være i sommerhalvåret, hvor solen er skarpere. Om vinteren vil både UVA- og UVB-strålingen ikke være særligt skarpe og det vil derfor som oftest slet ikke være nødvendigt at beskytte huden mod solen. 

Derfor er det vigtigt at bruge solcreme til ansigtet, når du bruger aktiv hudpleje

Der kan dog være en god grund til at beskytte sig, selvom UV-indekset ikke er højt. Der er nemlig en række hudpleje-ingredienser, som ofte virker fantastisk til at minimere rynker, fine linjer og pigmentforandringer. Men de kan også gøre huden ekstra solsensitiv – og så kan man hurtigt modarbejde effekten af ens hudpleje.

Ingredienserne, man skal være opmærksom på, når det kommer til solsensitivitet er retinol (A-vitamin) og frugtsyrer (AHA og BHA). Bruger man disse ingredienser, kan det være en rigtig god idé at beskytte sit ansigt året rundt mod solen.

De ingredienser finder du i følgende produkter: Refreshing Eye Cream, AHA Peeling og Nourishing Night Cream hos Sanzi Beauty. Her anbefaler vi altid, at du benytter solcreme efterfølgende.

Hvad sker der, hvis man ikke bruger solcreme til ansigtet?

Som nævnt ovenfor er en god ansigtssolcreme en af de bedste investeringer, man kan lave i sin hudplejerutine. Den fungerer nemlig som et skjold mod solens stråler, som ellers kan give en tidlig aldring af din hud – hvilket vil sige, at du får tidligere rynker end du ellers ville.

Dog er der også andre (vigtigere) grunde til at beskytte sig mod solen. Solens stråler kan også give soleksem, pigmentforandringer og i værste tilfælde hudkræft. Derfor er det altid en god idé at være på forkant og give solbeskyttelse til huden i form af en god solcreme til ansigtet.  

Hvor meget solcreme skal jeg bruge i ansigtet?

Det vigtigste for at opnå den rigtige beskyttelse af din solcreme til ansigtet er selvfølgelig, at du husker at bruge nok. Uden nok solcreme opnår du nemlig ikke den ønskede beskyttelse og derfor effekt.

Når det kommer til din solcreme til ansigtet, skal du bruge det der svarer til en teskefuld. Det er ofte mere, end man lige tror. Det handler derfor om at finde nogle solcremer, som trænger hurtigt ind uden at fedte. Her vil vi anbefale at prøve vores Moisturizing Day Cream SPF30 eller SPF50, som fungerer både som dagcreme og solcreme – og efterlader huden gennemfugtet uden at være fedtet.

Husk desuden, at din solcreme skal påføres minimum 15-20 minutter før du går ud i solen, så den er trængt ind og klar til at beskytte din hud mod solen. Desuden skal du huske at påføre mere solcreme, hvis du opholder dig ude i solen i længere perioder.